Logo Portugal Casa

Casa da Eira ligt in het dorpje Rio de Mel ongeveer tien kilometer van Oliveira do Hospital in de bergen op 700 meter hoogte, aan de rand van het natuurgebied Serra da Estrela.

Serra da Estrela is de grootse en hoogste bergketen van Portugal en ligt ten noorden van Rio de Mel. Het landschap is ruig, met onherbergzame, kale, wat afgeplatte pieken en plotseling opdoemende pieken, gletsjermeren, watervallen en prachtige diepe dalen. De hoogste piek is de Torre (1991 m.)en hier kan men s´winters skiën, u kunt hier met de auto komen. De mooiste rit is van Covilhã naar Seia over de Torre. Het is ook mogelijk een omweg te maken naar Manteigas door het gletsjerdal van de Zezere.

In de Serra kunt u ook lange of meerdaagse wandelingen maken, de VVV´s (Turismo) beschikken over Portugeestalige boekjes, maar in de praktijk blijken de markeringen op de routes niet goed onderhouden.

Een deel van de Serra is Parque Natural wat betekend dat het beschermd is. Hier leven nog wolven (niet te verwarren met verwilderde honden) één van de weinige plekken in Europa waar ze nog voorkomen.


Veel plezier bij het bezoeken van onze site!